logo dordogne-vakantie.nl
REIZEN MET
Vliegtuig
Auto
Trein & bus
 
geschiedenis dordogne

VLIEGEN

NAAR DE DORDOGNE

De vliegkosten naar de Dordogne lijken ieder jaar te dalen en het aantal verbindingen neemt toe. Kon u vroeger er alleen met de auto of met de trein komen en kostte dat tenminste één dag heen en één dag terug , tegenwoordig is het niet vreemd om even een paar dagen Dordogne te doen: vliegtuig uit Brussel of Amsterdam, een paar dagen een autootje huren en je bent er even helemaal uit. Hier vindt u de vluchtmogelijkheden op een rijtje.

Bergerac (Roumanière)

Dit vliegveld ligt op een paar autominuten van het centrum van de stad. Behalve een aantal vluchten uit Engeland landen er vliegtuigen uit:

Vliegt 5 keer per week (dinsdag, woensdag, donderdag vrijdag en zaterdag) in voor- en naseizoen. In het hoogseizoen 3 keer per week (dinsdag, doderdag en zaterdag)

Vliegt twee keer per week (woensdag en zondag).

http://www.bergerac.aeroport.fr/index.php

Brive

Tussen de supermarkten van het centre commercial vindt u het vliegveld van Brive. De weg oversteken en u loopt de Carrefour in. U kunt vliegen vanaf Paris Orly met Airlinair. Vanaf Rotterdam kunt u naar Paris Orly vliegen met Transavia. Het is een tweetrapsvlucht, maar nog altijd sneller dan lopen... en Transavia vliegt soms voor weinig en ook Airlinair kent regelmatig interessante aanbiedingen

http://www.airlinair.com/fr/

Al meer dan 20 jaar praat men over een nieuw vliegveld in de buurt van Brive, Souillac en Sarlat. Maar dat lijkt maar niet van de grond te komen. Onlangs had men een startschot gegeven voor de aanleg van een vliegveld voor lowcost vluchten, maar de werkzaamheden eraan zijn alweer gestaakt: geen geld, een aparte vlindersoort – ’t is nooit helemaal duidelijk waaraan het ligt.

Bordeaux

Vroeger was u al snel een halve dag onderweg vanuit Bordeaux naar de Perigord Noir. Met de aanleg van de nieuwe snelweg, bent u tegenwoordig in twee uur van de luchthaven op een terras in Sarlat.

Air France vliegt vanuit Amsterdam en Brussel. Germanwings vliegt vanuit Keulen

http://www.bordeaux.aeroport.fr/

Limoges

Vanuit Brussel/Charleroi kunt u naar Limoges met Ryan air. Da's vaak goedkoop. Met twee auto-uurtjes bent u dan in de Dordogne.
http://www.aeroportlimoges.com/

Toulouse (Blagnac)

De snelweg brengt u vanuit Toulouse in een kleine twee uur naar de Dordogne. U kunt hierheen vliegen vanuit Amsterdam (met KLM/Airfrance) en Brussel (Brussels Airlines op Zaventem) met KLM/Airfrance

http://www.toulouse.aeroport.fr/fr/default.asp

Auto huren

www.ada.fr, www.europcar.fr

http://www.bergerac.aeroport.fr/services/index.php

www.avis.fr, www.europcar.fr, www.citer.fr, www.ada.fr

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl