logo dordogne-vakantie.nl
MEER OVER
Truffels
Walnoten
Kastanjes
Duiventil
Perigord of Dordogne ?
Bastides
Cluzeaux
 
geschiedenis dordogne

WEETJES

 

Klik in het menu links om meer te weten te komen over de onderwerpen die daar opgesomd staan. Lees hieronder verder over de opmerkelijke zaken van de Dordogne...

De Dordogne heeft de grootste kasteeldichtheid van Frankrijk: meer dan 2 per gemeente gemiddeld. Er zijn meer dan 500 gemeentes in de Dordogne.

Sinds de Franse revolutie loopt het aantal bewoners achteruit. Op het platteland gaat dat nog een beetje harder: heel langzaam 'ontvolkt' de Dordogne, al zou je dat in de zomer niet zeggen: maar om ontvolking van het platteland duidelijk te maken: in de jaren 50 van de vorige eeuw woonden er ongeveer drie keer zoveel mensen in een dorp als vandaag de dag.

Ieder jaar, eind november is er - onvermijdelijk en verheugelijk- in Perigeux het Salon international du livre gourmand de Prigueux: in de hoofdstad van de gastronomie, zoals zij zichzelf graag ziet, kan dat natuurlijk niet ontbreken: een kookboeken-beurs met meer dan 30.000 bezoekers - en iedereen die op dit gebied iets te betekenen heeft.

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl