logo dordogne-vakantie.nl
RECEPTEN
Foie Gras en terrine
Haricots verts a l'ancienne
Châteaubriant à la Périgourdine
Potée Périgourdine
Oeufs Brouillés aux truffes
Canard aux champignons
Pommes de terres Sarladaises
Tourtiere aux pommes
canarad aux champignons

CANARD AUX CHAMPIGNONS

 

Ingredienten

2 eenden - elk in vier stukken gesneden- ,3 lente-uitjes, 1 tros witte druiven, 70 gram boter, 1/2 liter muscaatwijn, 3 deciliter crème fraîche, 1 kom kippebouillon, 150 gram champignons, 50 gram meel, 1 citroen, 1 bouquet garni, zout, peper

Bereiding

  • Snij de uitjes fijn. Wss en snij de champignons en besprenkel deze met citroen
  • Bak ze daarna met 20 gram boter en een soeplepel water. Giet na 5 minuten het vocht weg en bewaar de champignons.
  • Bak de eenden in het overgebleven boter en voeg daaraan de uitje toe. Zo nu en dan flink in de pan roeren. Wanneer de stukken mooi bruin zijn, besprenkel ze dan met het meel. Roeren terwijl u dat doet, de stukken rond in de pan. En ga daar mee door terwijl u de wijn over de eend sprenkelt. Laat nu op een flink vuur de eens koken totdat 2/3 deel van het vocht verdwenen is.
  • Voeg nu de crème, de bouillon, het bouquet garni, zout en peper toe. Laat dit 30 minuten koken op een zacht vuur.
  • Na de dertig minuten kunt u de druiven en de champignnons toevoegen en nog 5 minuten laten koken. Dien de eend op in deze garnituur.

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl