logo dordogne-vakantie.nl
KASTELEN
Beynac
Castelnaud
Commarque
Puymartin
Biron
Chabans
Fenelon
Puyguilhem
Milandes
Losse
l'Herm
Richemont
Pommerie
Bourdeilles
Montréal
Monbazillac
Jumilhac
Varaignes
Hautefort
Languais
Mareuil
Mellet/Neuvic
Montaigne
Montardy
Puyferrat
 
chateau de beynac

CHATEAU DE BEYNAC

 

Zonder twijfel is het château de Beynac het mooiste wat middeleeuws Frankrijk te bieden heeft aan kastelen uit die tijd. Niet alleen het kasteel zelf, maar ook de aanpalende gebouwen : het geheel.

Als een zware steenhoop ligt het kasteel bovenop een kalkrots op de rechteroever van de Dordogne. Een massieve uitkijkpost over een prachtige rivier, die het licht op de burcht weerkaatst en het een vrolijker aanzien geeft.

Over de oorspronkelijke herenweten we alleen dat zij bijzonder gevreesd waren. Wreed en machtig oefenden zij hun gezag uit en het kasteel kreeg als bijnaam 'duivelsark'.

In later tijden, wanneer het feodale koninkrijk Frankrijk georganiseerd word, worden de heren van Beynac één van de vier baronnen van het graafschap Périgord. Tijdens de honderjarige oorlog valt het het kasteel éénmaal toe aan de Engelsen. Wanneer het kasteel in handen komt (door huwelijk de enige erfgename, een driejarig meisje) van Pons de Commarque, herovert deze het kasteel op de Engelsen en wordt de mactigste heer in de omgeving van Sarlat.

In de loop van 12 eeuwen is er veel aan het kasteel gebouwd en verfraaid. Binnen de muren bevinden zich twee hoofdgebouwen waarvan de oudste uit de 13e eeuw.

In de zaal der state kwamen de edellieden uit de Périgord samen. De fresco's dateren uit de 14e zijn typisch middeleeuws (en dus onbeholpen). De beschilderde plafonds in de woonvertrekken dateren uit de 18e eeuw. Vanzelfsprekend kunt u volop van het schitterende uitzicht genieten, zeker wanneer u de vestingtoren beklimt.


 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl