logo dordogne-vakantie.nl
KASTELEN
Beynac
Castelnaud
Commarque
Puymartin
Biron
Chabans
Fenelon
Puyguilhem
Milandes
Losse
l'Herm
Richemont
Pommerie
Bourdeilles
Montréal
Monbazillac
Jumilhac
Varaignes
Hautefort
Languais
Mareuil
Mellet/Neuvic
Montaigne
Montardy
Puyferrat
 
chateau de RICHEMONT

CHATEAU DE RICHEMONT

SCHRIJVERSHUIS

Het Chateau de Richemont staat ook bekend als het kasteel van Brantôme of het kasteel van Pierre de Bourdeille. Deze abt van Brantome en telg uit het baronnengeslacht van Bourdeille (één van de vier Baroniën van de Perigord), ontwierp dit kasteel en liet het bouwen tussen 1564 en 1581.

Met z’n groter groene binnenplaats geeft het een authentieke indruk van een kasteel tussen twee tijdperken. De middeleeuwen zijn op hun einde en dus is een zwaar verstevigde burcht niet meer nodig, maar helemaal zeker is men nog niet van de veiligheid - dus enige versteviging is gewenst – de renaissance kondigt zich aan: maar het is nog niet de tijd van de de uitbundigheid die de chateaux rond de Loire zullen hebben en als voornaamste doel hadden de bezoeker te imponeren met rijkdom en schoonheid.

Bourdeille is in Frankrijk een bekend schrijver - nadat de Bourdeile gebonden was aan zijn huis (hij viel ongelukkig van zijn paard en zag daardoor een militaire carriere geblokkeerd) leefde hij hier tot aan zijn dood en schrijf en redigeerde hij zijn werk. In 1614 werd hij begraven in de kapel van het kasteel.

Het kasteel is te bezoeken vanaf 15 juli tot en met 31 augustus

 

 

  

 

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl