logo dordogne-vakantie.nl
KASTELEN
Beynac
Castelnaud
Commarque
Puymartin
Biron
Chabans
Fenelon
Puyguilhem
Milandes
Losse
l'Herm
Richemont
Pommerie
Bourdeilles
Montréal
Monbazillac
Jumilhac
Varaignes
Hautefort
Languais
Mareuil
Mellet/Neuvic
Montaigne
Montardy
Puyferrat
 
chateau de la Pommerie

CHATEAU DE LA POMMERIE

MUSEUM VAN NAPOLEON

In het kasteel bij Cendrieux huist tegenwoordig het museum van Napoleon. Het kasteel is in het bezit van de graaf Boudewijn Napoléon de Witt, nazaat van koning Jerome, de jongste van vier broers van Napoleon – ooit koning van Westfalen en daar bekend onder de naam Koning Lustig.

De meeste bezienswaardigheden in het kasteel zijn afkomstig uit het huis van Victor Napoleon op de avenue de Louise in Brussel. Dit huis was in de 19e eeuw het woonhuis van het familiehoofd van de dynastie Napoleon die zich dan nog altijd als keizers beschouwen. Er zjin veel memorabilia uit de eerste en de tweede Empire te zien.

De memorabilia zijn hier terecht gekomen omdat de dochter van het familiehoofd van de Bonapartes (de kleinzoon van de jongste broer van de grote Napoleon – tja, eenvoudig is het niet) een groot aantal stukken uit het familiebezit erfde en naar dit kasteel verhuisde in 1949.

Waarschijnlijk om in levensonderhoud te voorzien zijn in het verleden delen van de erfstukken aan de Franse staat vermaakt, die ze dan weer in beheer aan de familie geeft en die u dus op dit kasteel kunt bewonderen

http://www.musee-napoleon.com/

 

  

 

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl