logo dordogne-vakantie.nl
KASTELEN
Beynac
Castelnaud
Commarque
Puymartin
Biron
Chabans
Fenelon
Puyguilhem
Milandes
Losse
l'Herm
Richemont
Pommerie
Bourdeilles
Montréal
Monbazillac
Jumilhac
Varaignes
Hautefort
Languais
Mareuil
Mellet/Neuvic
Montaigne
Montardy
Puyferrat
 
chateau de Montreal

CHATEAU DE MONBAZILLAC

 

Het Château de Monbazillac vlakbij Bergerac is sinds 1960 in handen van de Cave de Monbazillac, de jongens die de wijn maken en verkopen.Het kasteel, van buiten een mooi slot de elegantie van de renaissance combineert met de vestingwerken uit eerdere tijden, herbergt binnen de gebruikelijke collectie oude meubelen op de eerste etage.

de tweede etage, waar vroeger de heren van Monbazillac woonden, is gewijd aan locale figuren die nationaal van zich deden spreken zoals de karikaturist Sem en Mounet Sully, een acteur en vriend van Sarah Bernardt.

De lokatie van het kasteel is fantastisch en biedt een mooi uitzicht over de vallei van de Dordogne, de wijngaarden en het omringende park. Maar laat het duidelijk zijn: het gaat hier om de wijn – die ooit meer faam kende dan de hedendaagse Bordeaux en bijvoorbeeld in het Nederland van de 17e eeuw zeer geliefd was.

Monbazillac is een markante dessertwijn en een van de weinige witte wijnen die een zeer hoge leeftijd kunnen bereiken en daarbij in kwaliteit verbeteren. De wijn kunt u proeven in het kasteel, maar ook in de andere chateaux du vin in dit gebied.

 

  

 

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl