logo dordogne-vakantie.nl
KASTELEN
Beynac
Castelnaud
Commarque
Puymartin
Biron
Chabans
Fenelon
Puyguilhem
Milandes
Losse
l'Herm
Richemont
Pommerie
Bourdeilles
Montréal
Monbazillac
Jumilhac
Varaignes
Hautefort
Languais
Mareuil
Mellet/Neuvic
Montaigne
Montardy
Puyferrat
 
chateau de Milandes

CHATEAU DE MILANDES

JOSEPHINE BAKER

Dit prachtige kasteeltje heeft vooral bekendheid gekregen doordat het eens toebehoorde aan Josephine Baker, een musicall ster uit de Verenigde Staten, die furore maakte in de Parijse Music Hall's met haar bananenjurk.

Haar jeugd in het Verenigde Staten van de vroege vorige eeuw werd door rascisme en discriminatie getekend. Hiervan zag zij weinig terug in Parijs waar zij als revue-meisje aankwam en een grote ster werd. Zoals zoveel zwarte artiesten weigerde ze terug te keren naar haar harteloze vaderland.

Na de tweede wereldoorlog kon zij dit kasteel aanschaffen en stichtte er haar Village du Monde: weeskinderen uit ale streken werden door haar geadopteerd en konden hier een onbezorgde jeugd genieten. Aan het einde van haar leven ontbrak het haar aan de middelen om de village du monde in stand te houden, een bijzondere actie onder het Franse publiek heeft er voor gezorgd dat zij toch kon blijven wonen in dit Chateau met haar kinderen

Milandes BakerIn het kasteel is een expsitie over Josephine Baker te zien, met tal van kostuums en andere theatervoorwerpen. Verder kunt u er de roofvogels bewonderen die regelmatig een voorstelling geven van hun vaardigheden.

Ook het bouwwerk zelf, is het aanzien waard. Vanaf 1489 hebben de divese eigenaren hun esthetische bijdragen aan dit kasteel geleverd: glas in lood, schoorsteenmantels met renaissance beeldhouwwerk, jugendstil-badkamers. Milandes biedt ook een prachtig uitzicht en is ook een bezoekje waard vanwege de vele andere activiteiten die de huidige eigenaars organiseren (concerten, roofvogelshow). 

 

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl