logo dordogne-vakantie.nl
KASTELEN
Beynac
Castelnaud
Commarque
Puymartin
Biron
Chabans
Fenelon
Puyguilhem
Milandes
Losse
l'Herm
Richemont
Pommerie
Bourdeilles
Montréal
Monbazillac
Jumilhac
Varaignes
Hautefort
Languais
Mareuil
Mellet/Neuvic
Montaigne
Montardy
Puyferrat
 
chateau de l'herm

CHATEAU DE L'HERM

(RUINE)

Indrukwekkende ruïne op een onverwacht mooie plek. Ook het aanpalende dorp loont de moeite om door te dwalen. Picknicken in de nabijheid is zeker een idee, vooral in combinatie met een bezoekje aan de grotten van het nabijgelegen Rouffignac.

Chateau de l'Herm kende in het verleden veel spannende verhalen en ingewikkelde intriges, die vele malen met de dood eindigen. Het waren er zoveel, dat de ruïne, waarvan het oorsponkelijke gebouw dateert uit de 12e eeuw, nog altijd de reputatie heeft van spookkasteel.

Ooit behoorde het toe aan de heren van Reilhac, die er van de 12e eeuw tot de 15e eeuw feodaal heersers waren (ook recht spraken). Nadien wordt het verkocht aan de familie Calvimont, burgers die rijk geworden waren tijdens de honderdjarige oorlog en het kasteel en de heerlijkheid overnamen als un volgende stap op de sociale ladder.

Deze familie eindigt met de geweldadige dood van de jonge erfgename Marquerite. Ook de eigenaars nadien, de familie de Hautefort, wordt geplaagd door vele gewelddadige sterfgevallen (moorden, duels, vechtpartijen). Geen wonder dat men het kasteel vanaf 1680 laat voor wat het is en het vervalt tot wat men vandaag de dag kan bekijken.

meer info http://membres.lycos.fr/chateaudelherm/index.html

 

 

  

 

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl