logo dordogne-vakantie.nl
TOCHTEN
Aillac - Carsac Aillac
Aillac - Aillac
Carsac Sarlat Carsac
Vallei Enea
Sainte Rome
wandelen in d e dordogne

CARSAC - SARLAT VV

WANDELEN IN DE DORDOGNE

Vertrekpunt bij de kerk van Carsac. (200 meter beneden het dorp). Deze tocht kunt u ook fietsen (10 Kilometer).

Deze tocht volgt de oude spoorroute en is niet alleen geschikt voor wandelaars maar ook voor fetsers en rolschaatsers zonder dat deze hoeven op te letten op autoverkeer - dat is op deze route verboden. Leuk voor kleine kinderen ook dus, al is 10 kilometer daarvoor een beetje veel...

Begin u wandeltocht door even de kerk te bekijken. Het mooie dak weegt meet dan 500 kilo per vierkante meter. egenover de kerk ziet u de resten van wat eens het kasteel van Carsac was. In vroeger tijden stroomde de rivier hier, nu ligt deze op 1 kilometer afstand. U loopt naar de hoofdstraat van het dorp en passeert de oude wasplaats. Ontmoetingsplaats van het dorp - want wassen was vroeger een intiensief en tijdrovende klus.

Sla links af en volg het steegje aan uw rechterhand, loop onder de brug door en u komt op het fietspad die langs het gemeentehuis loopt. Volg nu de richting Sarlat. Na 1 km. komt u op een brug bij de D704. Als u op het fietspad blijft tot aan de grenzen van Sarlat, raakt u nooit de weg kwijt.

Na twee kilometer volgen twee bruggen elkaar snel op. Kijkt u dan naar rechtsboven dan ziet u de afgesloten prehisotirsch grot van Pech de l'Aze De grot werd voor het eerst onderzocht in 1816 en voor het laatst in 1981. Les eerste sporen uit deze grot wijzen op bewoning vanaf 90000 voor JC: Neanderthalers.

Als u in Sarlat km kunt wat gaan drinken en daar rond wandelen. Loop daarvoor voorbij het stadion en via het station de stad in. U kunt ook weer teugkeren

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl