logo dordogne-vakantie.nl
TOERTOCHTEN
Vallei van Vézère
Dordogne -Vézère
Hart van Tradities
Tuinen
Prehistorie - Beune
Bastides
Voor de kleintjes
Vallei Dordogne
autorijden toerritten dordogne

VOOR DE KLEINTJES

AUTORIT VOOR KLEINTJES

Toertocht met tal van activiteiten voor kinderen, vertrek vanuit Sarlat.

Vertrek in de richting van Vitrac via de D46. Na de brug volgt u de weg in de richting van Domme en volgt u het bord Ferme de Turnac. Hier kunt u dwalen in een doolhof in het maisveld (Labyrinhe de l'Ermite).
Keer terug naar Vitrac en volg dan de weg in de richting van Castelnaud. Het kasteel aldaar herbergt een museum van de middeleeuwse krijgskunst. Hier niet ver vandaan kunt u ook naar het eco-museum van de walnoot.
U kunt ook door rijden naar het Vezac om daar de tuinen en het kasteel van Marqueyssac te bezoeken.
Vanuit Vézac kunt u naar Beynac gaan waar iedere woensdag in de zomer een 'Atelier d'initiation' in het Parc archéologique is - wel eerst even reserveren).
Vanauit Beynac kunt u naar Saint Cyprien, le Buisson Siorac en ten slotte naar Audrix. In dit dorpje vlakbij Le Bugue bevindt zich de Gouffre de Proumeyssac (de kathedraal van kristallen) en/of doorrijden naar Le Bugue waar u het naar het Planète Aquariom kunt gaan of het Village de Bournat

Mocht het nog niet genoeg zijn, dan kunt u vanuit Le Bugue in de richitng van Les Eyzies en Montignac gaan via de D706. Onderweg komt u het Prehisto-parc tegen, en het grottendorp la Roque Saint Christophe. In Saint Leon sur Vézère vindt u het Parc de loisirs Préhistorique du Conquil, waarin u zelf kunt deelnemen aan allerlei prehistorische activiteiten als speerwerpen, vuur maken en rots beschilderen met authentieke materialen.

kindertoertocht
 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl