logo dordogne-vakantie.nl
TUINEN
Eyrignac
Verbeelding - Terrasson
Limeuil
Marqueyssac
Jardins d'eau - Carsac
Jardins d'Arborie
Jardins de Cadiot
Jardins de Planbuisson
Hautefort
Jardins de Sardy
sardy

SARDY

BIJ CASTILLON

Tussen Castillon en Sainte Foy la Grande ligt Sardy, boven op een rotspartij die de vallei van de Dordogne overziet. Op oude gronden, waarvan de gescheidenis teruggaat tot de Romeinse tijd. In Montcaret - niet ver van de tuinen vindt ment nog de ruïnes van een Gallo-Romaanse villa.

De fundamenten van Sardy dateren uit de middeleeuwen, het actuele Sardy - en de waterbassins - kwam in de 17e eeuw tot stand en werd opgebouwd door het geslacht Masmontet de Caseave. Rond de waterbassins bloeide een tuin op, beschermd voor de kwalijke westenwind door de rotsen. De huidige tuin is romantisch en heeft Engelse en florentijnse invloeden. De basis voor de tuin werd gelegd in de in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De grondleggers zijn een architect belast met historische monumenten, een lanschapsarchitect en kweker.

sardy

U ivndt in deze tuin talrijke planten verdeeld over verschillende niveaus, die ieder een eigen kleur aan te tuin geven. Verder heeft deze tuin diverse thema's zoals klimplanten, geurige planten en kleurige planten.

De tuin is toegankelijk voor publiek tussen Pasen en Allerheiligen.

 
 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl