logo dordogne-vakantie.nl
TUINEN
Eyrignac
Verbeelding - Terrasson
Limeuil
Marqueyssac
Jardins d'eau - Carsac
Jardins d'Arborie
Jardins de Cadiot
Jardins de Planbuisson
Hautefort
Jardins de Sardy
Marqueyssac

JARDINS D'EAU

BIJ CARSAC

In Saint Rome, bij Carsac, vindt u de watertuinen, de jardins d'eau. Op een landgoed, daterend uit de 16e eeuw is over een gebied van drie hectare een thematuin aangelegd.

De tuin onderscheidt zich van de andere tuinen door de vele aandacht aan het water en de verschillende elementen die daarmee samenhangen. Er zijn verschillende soorten bassins en watertaferelen zoals stilstaand water en de vegetatie, stromendwater en de speciale aandacht voor de lotusbloemen en bloemen met meerdere kleuren. De vele soorten die over de hele wereld hier bijeengebracht zijn hebben zich goed aangepast aan het klimaat van de Dordogne.

Op bijzondere lotusplanten vernaderen waterdruppels hun specifieke vorm in die van een diamant. Enorme bladeren geven perfecte woonplaatsen aan tal van kikkers.

Bijzondere aandachtstrekkers zijn ook de waterlelies in tal van gedaantes en andere waterplanten zoals de Sagittaria, Pondeveria, Caltha, Iris, Lobelia en de echter papyrus van de Nijl.

De tuin is gecreëerd in venwicht met de omgeving. De Dordogne stroomt er tegenover, aan de andere kant lligt een oud druidenbos, alles dichtbij het dorp Turnac

De waterlelies en de lotussen staan in bloei van begin mei tot 15 november.

jardins d'eau carsac


 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl