logo dordogne-vakantie.nl
RELIGIE
Cadouin (klooster)
Limeuil St Martin
Paunat - Abdijkerk
St Leon/ Vézere kerk
St Amand de Coly
Toutoirac - abdijkerk
Perigueux - St Front
Chancelade Abdij
Saint Astier Vestingkerk
La Chapelle Gonaguet
Collegiale Notre Dame
Brantome - Klooster
tourtoirac abdijkerk

COLLEGIALE NOTRE DAME

RIBERAC

Vanaf de bouw van deze kerk wordt deze kerk veel bezocht, ook door de kasteelbewoners van Riberac. En die stichten wat later in deze kerk een priesteropleiding met als doel de invloed van de kerk van Riberac overal in de omgeving uit te breiden. En daarmee hun invloed op de mensen. Iets minder christelijk maar ze zorgen voor daarmee voor een financieel fonds en creeren zo een rijke kerk.

In 1568, ten tijde van de godsdienstconflicten tussen protestanten en katholieken wordt dit bolwerk van katholicisme in de brand  gestoken door de protestanten. Het oude deel van de kerk blijft behouden, het nieuwbouwwerk gaat dan verloren. In de revolutie volgt een tweede aanslag op dit gebouw. In de 19e eeuw wordt de kerk door de staat teruggegeven aan de katholieke kerk en volgt een serieuze wederopbouw.
Vandaag ziet u een mooi gerestaureerde kerk waarin allerlei tentoonstellingen gejouden worden – meestal van hedendaagse kunst.

Route langs de romaanse koepelkerken

In de directe omgeving van Riberac kunt u een leuke rondrit maken langs schilderactige dorpjes met bijzondere Romaanse kerkjes. Bij het VVV kunt u een routebeschrijving halen en meer informatie, maar er wijzen ook borden in de omgeving u de weg. Zo ziet de route er grofweg uit. U begint vanuit Riberac en rijdt over de D20 naar het plaatsje Bourg du Bost. Vandaar rijdt u naar Saint Privat des Près. Vandaar kunt u naar de kerk van Faye. Vervolgens rijdt u de weg af en kunt naar Festalemps. Door naar Alemans en Villetoureix om weer te eindigen in Riberac.

riberac

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl