logo dordogne-vakantie.nl
PREHISTORIE
Lascaux II
Le Thot
Font du Gaume
Abri Pataud
Laugerie Basse
Roc de Cazelle
Combarelles
Gorge d'enfer
Abri du Cap Blanc
Bara Bahau
100 Mammoets
Le Bernifal
Castel Merle
Villars
St Christophe
Castel Merle

CASTEL MERLE

SERGEAC

De vindplaats Castel Merle is een zeldzaam geheel van negen abri's verenigd onder een rots in een kleine vallei achter Sergeac.

De abri's van deze vindplaats bevinden zich op negen kilometer van de grot van Lascaux en men heeft aanwijzingen dat de bewoning van deze vindplaats heeft voortgeduurd tot in de middeleeuwen - nog altijd een goed te verdedigen schuilplaats.
Castel Merle is vooral een voorname vindplaats van talloze gebruiksartikelen. Tot op de dag van vandaag worden overal in de wereld de duizenden vondsten nog altijd bestudeerd: wapens, gereedschap van steen en botten, sieraden en tal van andere dingen. Naast de vondsten is de vindplaats zelf ook nog regelmatig voorwerp van onderzoek, met name naar de bewoning en leven tijdens de ijstijd (35.000 jaar geleden)

Castel merleVerder zijn hier zeer oude tekeningen gevonden, etsen en uitgehouwen beeldtenissen. Castel Merle heeft een unieke collectie sieraden opgeleverd: schelpen, tanden en ivoren voorwerpen ouder dan 35.000 jaar waarvan men het vermoeden heeft dat het sieraden betrof.

De meeste gevonden stukken bevinden zich thans in tal van musea. Gelukkig kunt u ter plekke ook nog een klein museum bezoeken waarin de meest prestigieuze vondsten zich bevinden.

Castel Merle is open vanaf pasen tot eind september.

 

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl