logo dordogne-vakantie.nl
MUSEA
Tabac - Bergerac
Wijn, transport - Bergerac
Miniaturen - Brantome
Noten - Castelnaud
Folklore - Domme
Goud - Jumilhac
Geneeskunst - Hautefort
Prehistorie - Les Eyzies
Speleologie - Les Eyzies
Folklore - Mussidan
Speelgoed - Nontron
Périgord - Perigueux
Cognac & wijn - St Aulaye
Aquarium - Sarlat
Truffel - Sorges
Aquarium - le Bugue
SPELEOLOGIE

SPELEOLOGIE

IN LES EYZIES

In een grottencomplex van de Roc-de-Tayac, vindt u hier het enige musem in Frankrijk die zich volledig heeft gewijd aan de ´spéléo´, een zeer geliefde bezigheid of sport in Frankrijk.

De geschiedenis komt aan de orde. de verhalen van de pioniers, technieken en de rol in de wetenschap: Nadat u dit museum hebt verlaten is u alles bekend over het ondergrondse leven .

Het museum is gesticht door de speleoclub uit Périgueux en gevestigd op een plek die een fantastisch uitzicht biedt over de Vézère.

Speleologie

Speleologie is een typisch Franse bezigheid, alhoewel het ook in andere landen beoefend wordt, is de speleologie met name in Frankrijk zeer populair. En als u door de valleien van de Dordogne, de Beune en de Vézère rijdt, dan nodigt dat natuurlijk ook uit tot het beoefenen van deze klimkunst, die vrijwel overal in het land beoefend wordt en regelmatig ook nog bijzondere vondsten oplevert.

Het museum was aan het begin van deze eeuw nog een openlucht-restaurant en diende in de middeleeuwen als troglodytische vesting & tolpost voor de binnenschippers die Les Eyzies de Tayac wilden passeren. In het museum kunt u tableaux vivants zien van het leven in grotten door holendieren en wordt de 'sport' van de speleologen en hun apparatuur verder uitgelegd.

Het museum is open vanaf 15 junt tot 15 september, van 11 tot 1:00 uur, behalve op zaterdag.

 


© Copyright Dordogne-vakantie.nl