logo dordogne-vakantie.nl
MUSEA
Tabac - Bergerac
Wijn, transport - Bergerac
Miniaturen - Brantome
Noten - Castelnaud
Folklore - Domme
Goud - Jumilhac
Geneeskunst - Hautefort
Prehistorie - Les Eyzies
Speleologie - Les Eyzies
Folklore - Mussidan
Speelgoed - Nontron
Périgord - Perigueux
Cognac & wijn - St Aulaye
Aquarium - Sarlat
Truffel - Sorges
Aquarium - le Bugue
goud jumilhac le grand

GOUDMUSEUM

JUMILHAC

In Jumilhac le Grand vindt u onder het plaatselijke kasteel een museum gewijd aan het goud. Het kasteel boodt onderdak aan illustere figuren uit de geschiedenis zoals Richard Leeuwenhart en kan niet iedere dag bezocht worden - da's anders voor het museum, dat een aparte ingang kent.

Het museum presenteert de weg van het goud uit de vindplaats tot aan de toepassing en spitst zich toe op de oude goudmijnen en vindplaatsen in de regio, die al in gebruik waren ten tijde van de Galliërs.

Het museum bestaat uit twee zalen en een 'reproductie' van een oude goudmijn ( 5 meter diep). De hoofdzaal bestaat uit informatieborden en voorstellingen met een didactische achtergrond en behandelt de geschiedenis van de goudmijnbouw in de streek.

De tweede zaal is gewijd aan Saint Eloi, patroonheilige van de des edelsmeden en metaalbewerkers, die geboren is in Chapelat dichtbij Limoges in 588. Deze man wordt onder Dagobert II rijksmuntmeester en schatbewaarder van het Franse rijk. In 641 wordt hij bisschop van de Noyo, waar hij ook het leven laat na een aantal goede daden.© Copyright Dordogne-vakantie.nl