logo dordogne-vakantie.nl
MUSEA
Tabac - Bergerac
Wijn, transport - Bergerac
Miniaturen - Brantome
Noten - Castelnaud
Folklore - Domme
Goud - Jumilhac
Geneeskunst - Hautefort
Prehistorie - Les Eyzies
Speleologie - Les Eyzies
Folklore - Mussidan
Speelgoed - Nontron
Périgord - Perigueux
Cognac & wijn - St Aulaye
Aquarium - Sarlat
Truffel - Sorges
Aquarium - le Bugue
musea dordogne

MUSEUM VAN DE TABAK

IN BERGERAC

't Kan eigenlijk niet meer in deze tijd. Een cultuurtempel gewijd aan dit verfoeide product. Maar dat maakt het weer leuk. Feit is dat een groot deel van de boeren in de Dordogne aangewezen was op het verbouwen van deze plant, die tegenwoordig niet meer puur gerookt wordt, maar vermengd wordt met de veel lichtere Amerikaanse soorten. Tot in de jaren 70 van de vorige eeuw was de tabaksplant alom aanwezig in de Dordogne, het voornaamste gewas.

Dit museum is gesticht in 1950 door de Direction des Musées de France, en is gehuisvest in het Maison Peyrarède. Dit herenhuis uit de 17e eeuw getuigd van de overgang van het classicisme naar de renaissance en is een parel van de architectuur van Bergerac. Sinds 1983 kunt u hier thematisch kennismaken met de tabaksplant, zowel in haar culturele aspect, haar antropologische aspect en de cultuur die zij vertegenwoordigd .

Aandacht is er voor voor de functie van de plant in het Amerika van de middeleeuwen, de verspreiding van de plant over de hele wereld in de jaren daaropvolgend. De medicinale kwaliteiten die aan haar werden toegedicht (droogroken van vochtige longen - tegen de verkoudheid), de consumptie van de plant en de verschillende technieken van tabac nuttigen.

Museum van Tabac - Rue des Rois de France - Place du Feu . 24100 Bergerac. Het hele jaar geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur, 's Zondags van 14.30 uur tot 17 uur. De toegang is gratis

tabac in bloei


© Copyright Dordogne-vakantie.nl