logo dordogne-vakantie.nl
DRUIPSTEEN GROTTEN
Le Grand Roc - Les Eyzies
Carpe Diem - Les Eyzies
Gouffre de Proummeysac - Bugue
Maxange - le Buisson
 
gouffre de proummeysac

GOUFFRE DE PROUMEYSSAC

LE BUGUE

Eén van de meest bijzondere druipsteengrotten die u kunt bezoeken is de gouffre de Proumeyssac, vlakbij Le Bugue. Een grote ondergrondse kathedraal, met verschillende druipsteenformaties die in een lichtshow aan u getoond worden.

Het gat van Proumeyssac was al jaren bekend als een duistere put waarin men niet durfde af te dalen. Rovers dumpten er hun slachtoffers, in tijden van epidemiƫn werden de pestlijders en de leprozen erin gedumpt. In 1907 overwon men voor het eerst de angst voor dat donker gat en durfde er iemand in af te dalen om te kijken wat er was.
Behalve enorme lagen afval ontdekte deze man de schoonheid van de gouffre, die in 1957 leidde tot de opening - met elektrisch licht werd de grot mooi uitgelicht. Destijds daalde men in een mandje af de grot in, net zoals de ontdekker. Dat mandje speelt nu de hoofdrol in een licht en geluidshow - de gouffre is een aanrader.

Buiten deze attractie kunt u een expositie bekijken over de geologische situatie waarin deze grot zich heeft ontwikkeld en is er een boswandeling uitgezet.

http://www.perigord.com/proumeyssac/

 


 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl