logo dordogne-vakantie.nl
P O U R P R E
Bergerac
Villefranche du Périgord
Montpazier
Beaumont
Lalinde
Issigéac
Eymet
Sigoulès
La Force
Villamblard
Vélines
Villefranche de Lonchat
villefranche de lonchat

VILLEFRANCHE DE LONCHAT

& OMGEVING:

Montpeyroux - Minzac - Moulin Neuf - Saint Martin de Gurçon - Carsac de Gurson - Saint Rémy - Saint Méard de Gurçon - Saint Géraud de Corps

Op 38 kilometer van Bergerac vindt u deze zuidwestelijke poort van de Dordogne. Villefranche was ooit een bastide, opgericht door Edward de eerste, uit Engeland. Rondom deze plaats schildert zich een gevarieerd landschap, van bossen, heuvels met wijnranken en uitgestrekte velden. Hier komen niet veel toeristen. Villefranche is als bastide niet bewaard gebleven: de vele oorlogen en de komst van de moderne tijd hebben eigenlijk niets heel gelaten van wat ooit eens was.

U kunt er winkelen en slapen. Op het stadhuis na (ook even naar binnengaan), is er niet veel bezienswaardigs in Villefranche. Wel is er een meertje (lac Gurson) met wat huisjes te huur, Hier kunt u zwemmen, wandelen en paardrijden. Van daaruit kunt u natuurlijk de omgeving verkennen: Bergerac en St Emilion zijn even dichtbij….

villefranche de lonchat

MONTPEYROUX

villefranche\

Montpeyroux grenst aan Villefranche de Longchat. 't Is een klein dorpje dat uit dezelfde toeristisch ruif eet als Villefranche. Maar het heeft wel een 12e eeuws kerkje gebouwd op het de resten van een romeins oppidum.

Het chateau van dit dorp kunt u alleen van buiten bekijken en hoorde eens toe aan de familie Montaigne. In het dorp staat verder nog een gestapelde schuur (Grange dimiere) die dateert uit het jaar 1306. In augustus kunt u hier terecht voor dorpsfeesten. Altijd een plezier van eenvoud!

MINZAC

Het meest westelijke dorpje van de Perigord. Er gebeurt hier niet veel. De paar oude doopfonts die ze er gevonden hebben op het kerkhof, vindt u tegenwoordig in het museum van Villefranche de Longchat.

bramen

MOULIN NEUF

Tsja.., 't Ligt aan het water.

SAINT MARTIN DE GURCON

Saint Martin de Gurçon is een dorp in de druivenranken met een bron rond een kerkje in het midden. U kunt ook doorrijden, u kunt er ook naar tevredenheid rondwandelen.

CARSAC DE GURCON

Niet veel verschil  met Saint Martin. Waarschijn merkt u het verschil niet eens.

SAINT RÉMY

Saint Rémy - Het wordt eentonig, maar dit is niet het meest spectaculaire deel van de Dordogne: kamperen, dat kan nog wel hier. Op een driesterrencamping. En paardijden, dattook. Maar verder heeft Saint Remy niet veel te bieden.

SAINT MÉARD DE GURCON

st meard
In het jaar 1100 staat in Saint Méard de Gurçon een klooster. Het dorpje heeft tegenwoordig nog een mooi kerkje en heeft de oude dorpswasplaats behouden.

elukkig vindt u hier ook nog wat oude huisjes en zijn er wat gites. Maar 't is en blijft een dorpje tussen de weilanden.

SAINT GÉRAUD DE CORPS

kar

Ook hier kunnen we niet veel van maken: een camping, dat is er wel. Maar wel eentje voor naturisten.

 


Highslide JS
 

 

 

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl