logo dordogne-vakantie.nl
P O U R P R E
Bergerac
Villefranche du Périgord
Montpazier
Beaumont
Lalinde
Issigéac
Eymet
Sigoulès
La Force
Villamblard
Vélines
Villefranche de Lonchat
Villamblard

VILLAMBLARD

& OMGEVING:

Issac - Saint Jean d'Eyraud - Beauregard et Bassac - Beleymas - Clermont de Beauregard - Douville - Eglise Neuve d'Issac - Laveyssière - Saint Georges de Monclar - Saint Hilaire d'Estissac - Saint Jean d'Estissac - Saint Martin des Combes - Maurens - Montagnac la Crempse - Saint Julien de Crempse

Veel is er niet te vertellen over Villamblard. Tja, het is de hoofdstad van een kanton. En veel is er niet te doen. Dat gebeurt niet zo veel in de Dordogne, maar hier hebt u een van de gemeenten waar weinig over te vertellen is.

Dus wijden we deze pagina maar wat er wel te doen is in de gemeenten van dit kanton. Maar als u in Villamblard bent, kunt u nog wel even naar een oude stokerij, de Distillerie "Clovis Reymond" gesticht in 1834. En wellicht hebt u interesse in het bezichtigen van een privecollectie van fossielen, want dat kan er ook
Vanuit het dorp vertrekken verschillende wandeltochten door de omgeving, rijk aan bossen en heuvels. U kunt hier tennissen.

villamblard

ISSAC

issac
In Issac vindt u het Château de Montréal, met een 14e eeuw kapelletje: in de zomermaanden is dit te bezoeken, buiten het toeristenseizoen moet u eerst een afspraak maken.

Een wandelroute voert u hier langs diverse oudheden: 10000 ans d’historie, zo heet deze route.

SAINT JEAN D'EYRAUD

In dit plaatsje waarvan de huizen om de extra verstevigde kerk uit de 12e staan, vindt u een verzameling naaimachines, vraag er maar naar als u daar bent (machines a coudre)

BEAUREGARD ET BASSAC

bearegard

In Beauregard et Bassac vindt u een hunebed (Dolmen). Het plaatsje zelf is een bastide uit 1268.

Verder vindt u hier een kasteel uit de 14e eeuw, een dorpshal uit dezelfde tijd. Uit het dorp vertrekt een wandelroute..

dorpshal beauregard

BELEYMAS

In de kerk van Beleymas staat een mooi houten kansel uit de 17e eeuw. Verder is er niet veel over deze gemeente te melden…

CLERMONT DE BEAUREGARD

clermont de beauregard

Clermont de Beauregard  is een middeleeuws dorp met een kasteel uit de 14e eeuw.

Dit was ooit de ideale vesting om de vallei van de Cadeau (die leidt naar Bergerac) te bewaken. Vandaar dat hier vroeger diverse kastelen stonden. De toren die de omgeving domineert, behoorde vroeger aan een van die kastelen. Het enige kasteel dat er nog rest is het Château de Fageolle

DOUVILLE

In Douville vindt u de ruïne van het kasteel van Roussille, die er ligt sinds de tijden van Pepijn de Korte, en da's een tijd geleden.

Vanuit Douville kunt u naar Campsegret lopen, u loopt dan een deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. U kunt hier tennissen en verblijven op de camping of in een hotel

Luxe kamperen in Douville

EGLISE NEUVE D'ISSAC

In Eglise Neuve d'Issac vindt u een klokkentoren uit de 15e eeuw en een aantal mooie oude herenhuizen. Het merendeel van deze gemeente bevindt zich op bosgrond. En daarin jaagt men naar hartelust.

LAVEYSSIÈRE

Typisch voor Laveyssière is de heel oude pelgrimtraditie gewijd aan de cultus van de Notre Dame de la Nativité.

Verder stroomt er een mooi beekje door het dorp. Men is er trots op en laat het water ervan  voor de vele bloemen in het dorp zorgen. In het dorp vindt u verder nog een mooie oude dorpsoven (fournil): bij de dorpsfeesten verzamelt men zich om deze oven en laat het brood zich er goed smaken.

SAINT GEORGES DE MONCLAR

st georges de monclar
In St Georges de Monclar staat een kerk gewijd aan Sainte Rita, deels Romaans en deels Gotisch. Verder voert één wandelroute u door de omgeving. De gemeente bestaat uit twee kleine dorpjes op enkele kilometers afstad van elkaar.

Sainte Rita vindt u in de bourg van Saint Georges. Monclard wordt gedomineerd door de silhouet van het kasteel. Het dorpje, dat bestaat uit typische Pergordijne huisjes is bijna volledig gerestaureerd. Het meest bijzondere hier is de zuilengalerij voor de oude huizen in het dorp. De dorpshal dateert ui 1655 en werd er neergezet door de baron van Estissac.
Nabij Monclar vindt u een Château sur motte (een feodaal kasteel op een oude opgeworpen heuvel, te vregelijken met de aarden bolwerken in Nederland), vanaf Pasen te bezichtigen, maar wel na afspraak.

SAINT HILAIRE D'ESTISSAC

Hier vindt u een romaans kerkje en oude huizen, rond een schaduwrijk dorpspleintje.

Het plaatsje is genoemd naar Saint Hilaire uit Poitiers die leefde in de 5e eeuw. Sint werd hij doordat hij als orthodoxe paap zich keerde etegen de hervormers uit zijn tijd.

SAINT JEAN D'ESTISSAC

Ook hier vindt u een oud romaans kerkje, herenhuizen en een kasteel.

Verschillende wegen staan voor fijne wandelingen rond het stroompje l'Estissac die zich als een slang door de groene vallei draait.

SAINT MARTIN DES COMBES

mertin des combes
In St Martin des Combes treft u het château de la Gaubertie en oude herenhuizen, verder is Mourrier, een middeleeuws gehucht de moeite van een bezoek waard. Het dorpje vormt ook het begin van een wandelroute

MAURENS

U vindt in Maurens een wandelroute (deel van de route naar Santiago de Compostello) en u kunt er paardrijden

MONTAGNAC LA CREMPSE

Montagnac la Crempse is omgeven door een mooi harmonieus landschap, dat het midden houdt tussen landbouw en bosgrond.

Het leuke dorpje ligt op de flank van een heuvel langs de weg. Enkele oude huizen in het dorp hebben hun gothische ramen behouden. Niet ver van het dorp getuigen wat grotere huizen van de oudere voorspoed van Montagnac. Uit het dorp vertrekken vier wandelroutes, wellicht een idee...

SAINT JULIEN DE CREMPSE

St Julien de Crempse wordt omringd door bos, beboste valleitjes met volop bronnen en beekjes. De mensen hier werken op de boerderij. U kunt er slapen in het plaatselijk hotel restaurant.
Het dorpje kent maar liefst 7 routes voor mountainbikers en wandelaars én u kunt er paardrijden in "Le Grand Vignoble"

 


Highslide JS
 

 

 

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl