logo dordogne-vakantie.nl
TOERTOCHTEN
Vallei van Vézère
Dordogne -Vézère
Hart van Tradities
Tuinen
Prehistorie - Beune
Bastides
Voor de kleintjes
Vallei Dordogne
autorijden toerritten dordogne

VALLEI VAN DE VÉZÈRE

70 km VERTREK SARLAT

Toertocht met tal van activiteiten voor kinderen, vertrek vanuit Sarlat.

U vertrekt vanuit Sarlat met de D704 naar Brive, tot aan Montignac. Hier kunt u vanzelfsprekend de grotten van Lascaux bezoeken. Vanuit Montignac vertrekt u richting Les Eyzies (de brug over).
Op de D706 komt u na 5 kilometer al het Chateau de Losse tegen. Aan de overkant van het kasteel, tegen de heuvel aan vindt u het centrum van prehistorische kunst Le Thot.

Vervolgt u de weg aan de hand van de borden Cote de Jor, waarmee u in Thonac terecht komt en de berg opklimt richting het Chateau de Chabans.

Na dit kasteel keert u weer terug richtIng Thonac en volgt u de weg richting Les Eyzies en doet u het dorpje Sergeac aan. Achter dit dorpje bevindt zich Castel Merle (prehistorische abri's en een museum).

U vervolgt u toerrit met een bezoek aan Saint Léon sur Vézère met daar drie attracties: de Romaanse kerk, het Chateau de Clérans, het landgoed de la Salle en het prehistorische Parc de Conquil, waar men het prehistorische leven verlvendigt met 'ervarings-geschiedenis'.

Een paar kilometer hiervandaan kunt u dan naar de vallei van de Roque Saint Christophe. Volg daarna de weg in de richting van les Eyzies: u kunt daar het Préhistoparc bezoeken en onderwe nog het grottendorp (village troglodytique) de la Madeleine.

vezere tocht
 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl