logo dordogne-vakantie.nl
PRETPARKEN
Indien forest
Foret des ecureuils
Airparc
L'Appel de la Forêt
Loisirs prehistorique
Le Jacquou
Le Bournat
 
bournat

VILLAGE DU BOURNAT

BIJ LE BUGUE

Het leukste park in de Dordogne is wellicht le Bournat. Een openluchtmuseum die het leven uit 1900 toont. In Bournat bij le Bugue heeft men het leven dat verloren is gegaan verzameld.

In de afgelopen jaren is dat thema (het leven rond 1900) steeds duidelijker geworden: Was le Bournat voorheen vooral een aantal oude gebouwen en gebruiksvoorwerpen, in de loop der tijd is men steeds duidelijker een thema gaan kiezen en zijn er her en der oude huizen gesloopt en weer opgebouwd in le Bournat. U vindt er nu een boerderij, een wasplaats, het gemeentehuis, een bakker, een smid en nog meer ingericht naar het leven in het jaar 1900, daarnaast toont men de oude beroepen van de streek en kunt u er plezier maken op een kermis uit deze tijd.

Maar u kunt er ook van alles zelf doen: dorsen, brood bakken, volksdansen en boetseren. Alles wat op ouderwetse wijze in het dorp gemaakt wordt (en u niet zelf heeft gemaakt) kan in het dorpsrestaurant genuttigd worden. Voor een aantal onder u is dit dorp jeugdsentiment: wanneer u uw kinderen of kleinkinderen meeneemt, wordt het jeugdsentiment... Een aanrader, dit le Bournat

http://www.lebournat.fr/nl/index.htm

© Copyright Dordogne-vakantie.nl